ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Orkestra Kulübü: Müziğe ilgi duyan öğrencilerin katılabileceği bir kulüptür. Müzik enstrümanları çalmayı öğrenmek, müzik dinlemek, şarkı söylemek ve konserler düzenlemek gibi etkinliklerle öğrencilerin müzikal yeteneklerini geliştirmeye yönelik fırsatlar sunar.

Tiyatro Topluluğu: Drama ve tiyatroya ilgi duyan öğrenciler için tasarlanmış bir kulüptür. Öğrenciler, tiyatro oyunlarına katılarak oyunculuk becerilerini geliştirir ve tiyatro sahnesinde performans sergileme şansı bulurlar.

Basın Yayın Kulübü: Okulumuzda yapılan çalışmalara yer verecekleri bir okul gazetesi çıkaran öğrencilerden oluşan bir kulüptür. Öğrencilerin yaratıcı yazma becerileri ve tasarım yeteneklerini destekleyici çalışmalar yapmalarına öncelik verilir.

Robotik Kodlama: Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarına ilgi duyan öğrencilerin katılabileceği bir kulüptür. STEM projeleri yapmak, bilimsel deneyler gerçekleştirmek ve teknoloji tabanlı etkinliklere katılmak gibi etkinliklerle öğrencilerin bilimsel meraklarını geliştirmeyi amaçlar. Öğrencilerimiz bilgisayar ile program yazıp yazdıkları bilgisayar kodunu robota aktarıp akıllı makineler üretmeyi öğrenirler. Ayrıca öğrencilerimizin analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi için bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi gereçlerin pasif bir kullanıcısı olmak yerine onlarla faydalar üretebilen, teknoloji geliştirebilen etkin bireyler olarak yetişmesi hedeflenmektedir.

Sanat Kulübü: Sanata ilgi duyan öğrenciler için tasarlanmış bir kulüptür. Resim, çizim, seramik, heykel ve diğer sanatsal etkinliklerle öğrencilerin yaratıcılıklarını ifade etmelerine ve sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır.

MUN Kulübü: MUN (Model Birleşmiş Milletler) dünya çapında bir organizasyondur. BM delegelerinin rolünü üstlenen öğrenciler, kurgusal da olabilen tarihi veya güncel siyasi sorunları tartışır ve bu sorunlara diplomatik çözümler bulmaya çalışırlar. Bir konferans genellikle dört gün sürer ve tamamen öğrenciler tarafından, genellikle bir okulun MUN Kulübü tarafından organize edilir. Bu konferanslar genellikle okullarda veya üniversitelerde yapılır. Diplomatik becerileri nedeniyle öne çıkan öğrenciler “en iyi delege” gibi ödüller kazanarak diploma alabilirler. Konferansların çoğu İngilizce yapıldığından, MUN Kulübü kişinin İngilizcesini geliştirmesine de ek katkı sağlar.

Spor Kulübü: Bu kulüpte öğrencilerimiz, sağlıklı yaşam tarzının önemi, kendini ifade etme, adil oyun ve karşılıklı saygı gibi kavramları öğrenirken, aynı zamanda karar verme ve analiz gibi bir dizi önemli bilişsel becerinin kazanımı, takım çalışması ve iletişim gibi sosyal becerilerini de geliştirirler.