EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ

Almanca ve İngilizce Hazırlık sınıfı bulunan Özel Anka Bilim Anadolu Lisesi, öğrencilerimize, akademik ve bireysel yetkinliklerini geliştirerek, yaşamda var olmayı istedikleri hedefe ulaşmalarına destek olacak güçlü̈ bir eğitim ortamı sunar. Okulumuzun bilimsel gelişmelere açık, dünyadaki gelişmelere uyum sağlayan yenilikçi ortamında, öğrencilerimiz, iletişim becerileri güçlü̈, çözüm odaklı ve yenilikçi, sosyal sorumluluk bilincine sahip, kültürler arası farklılıklara ve adalete saygılı dünya insanları olarak yetişir.

Lisemizde, hazırlık sınıfı dahil 1+4 yıllık program uygulanır. 8. sınıftan sonra, Lise Almanca ve İngilizce Hazırlık Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenciler, 9.sınıfa devam ederler.

Almanca ve İngilizce Anadolu Lisesi seçeneklerinden birini tercih eden öğrencilerimiz, 10. sınıfın sonunda ulusal programla YKS sınavlarına hazırlık yapmayı seçebilir ya da IB programlarından birini seçerek eğitimlerine yurtdışında devam edebilirler.

Yoğun yabancı dil programlarımız sayesinde öğrencilerimizi Almanca ve İngilizce olmak üzere üst düzeyde (C1 düzeyinde) iki yabancı dil ile okulumuzdan mezun olurlar.

Dersliklerimiz, kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi için öğrencilerimizin uygulamalı çalışmalar yapabileceği, derslerin gerektirdiği teknik donanımı ve araç gereçleri içeren öğrenme ortamları olarak düzenlenmiştir. Fen bilimlerinin temel ilkelerinin, bilimsel yöntemlerle, merak duygusunu canlı tutarak ve yaşamla bağlantısı kurularak kavranması için Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerimiz laboratuvarlarda işlenir.

Müzik, görsel sanatlar ve diğer gelişim atölyelerimiz, öğrencilerimizin uygulamalı, keyifli ve yaratıcı çalışmalar yapabilecekleri donanıma sahiptir.

Okul dışı öğrenmelerle öğrencilerimizin vizyonunu genişletmek üzere, müzeler, kütüphaneler ve çeşitli kurum ve kuruluş ziyaretlerin yanında sergi, tiyatro ve konser gibi sanatsal etkinliklerde bulunmaları da önemsenir.

Zengin kaynaklar içeren kütüphanemiz, eğitim programlarımız dahilinde, öğretmen liderliğinde kullanımının yanı sıra ders saatleri dışında da öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

Öğrencilerimize alan belirlemede, meslek seçiminde, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerin tanıtımında, yurtdışı üniversite başvuru ve kabul süreçlerinde PDR birimimiz ve uzman danışmanlarımız destek olmaktadır.