LİSE

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirle rini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”

Mustafa Kemal Atatürk

Almanca ve İngilizce Hazırlık sınıfı bulunan Özel Anka Bilim Anadolu Lisesi, öğrencilerimize, akademik ve bireysel yetkinliklerini geliştirerek, yaşamda var olmayı istedikleri hedefe ulaşmalarına destek olacak güçlü bir eğitim ortamı sunar.

Yoğun yabancı dil programlarımız sayesinde öğrencilerimizi Almanca ve İngilizce olmak üzere üst düzeyde (C1 düzeyinde) iki yabancı dil ile okulumuzdan mezun olurlar.

Lisemizde, hazırlık sınıfı dahil 1+4 yıllık program uygulanır. 8. sınıftan sonra, Lise Almanca ve İngilizce Hazırlık Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrenciler, 9.sınıfa devam ederler.

Almanca ve İngilizce Anadolu Lisesi seçeneklerinden birini tercih eden öğrencilerimiz, 10. sınıfın sonunda ulusal programla YKS sınavlarına hazırlık yapmayı seçebilir ya da gerekli ön koşulları sağlayarak IB programlarından birini seçerek eğitimlerine yurtdışında devam edebilirler.

Üniversiteye hazırlık süreci, başka herhangi bir desteğe gerek kalmaksızın, tümüyle okulumuzda yürütülür. Öğrencilerimiz, 11 ve 12. sınıflarda, programda yer alan derslerinin yanı sıra, üniversiteye hazırlık konusunda uzmanlaşmış öğretmenlerce ayrıca yürütülecek özel bir hazırlık programıyla sınava hazırlanırlar. Üniversite hazırlık derslerini okulda tamamlayan bir öğrenci; ders tekrarı, soru çözümü ve dinlenme için yeterli zaman ayırabileceği etkili ve dengeli bir hazırlık süreci ile yüksek başarıyı yakalar.

Bilim Felsefesi ve İleri Düzey Matematik çalışmaları gibi programların yanında, MUN (Model United Nations), Orkestra, Tiyatro, Basın Yayın, Robotik Kodlama, Sanat ve Spor gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren kulüplerimiz öğrencilerimizin her alanda bütüncül gelişimlerini destekler.