anaokulu-yeni-3

Branş Derslerimiz

Anka Bilim Anaokulunda öğrencilerimize yaşantı zenginliği sunmak, farklı ilgi alanlarını deneyimlemelerini sağlamak ve yeteneklerini keşfetmek adına çeşitli branş derslerine yer veriyoruz.

MÜZİK

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında haftada iki saat müzik dersi vardır. Müzik derslerimizde orff öğretisi temelinde çalışmalar planlanır. Hareket, müzik ve ritim içeren etkinlikler uygulanır ve oyunlar oynanır. Böylelikle öğrenciler müzik yoluyla kendini ifade etmenin yollarını deneyimler ve keşfederler. Özgürce çalıp oynadıkları ve kendi müziklerini yaptıkları derslerde bazen bedenlerini bir müzik aleti gibi kullanırken bazen de marakas, zil, tef, el davulu ve ritim çubukları çalışmalarına eşlik eder.

GÖRSEL SANATLAR

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında görsel sanatlar ve seramik dersleri vardır. Öğrencilerin sanat ile ilgilenmesi, sanatçıları ve eserlerini tanıması ve incelemesi; yeni fikirler edinmesine, özgün çalışmalar yapmasına, kendini keşfederek neler yapabileceğinin farkında olmasını sağlar. Öğrencinin kendi özelliklerini ortaya çıkarmasında, aynı zamanda kendini ifade etmesinde önemli rol oynamaktadır. Görsel sanat derslerimizde yaratmak, üretmek, üretirken becerilerimizi fark etmek ve bunları geliştirmek temel amacımız. Bunları yaparken boyama, çizim, kesme-yapıştırma, baskı, origami, mozaik, yuvarlama, kolaj, reprodüksiyon gibi farklı teknikler kullanılır.

SERAMİK

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında haftada bir saat seramik dersi vardır. Seramik sanatını tanımak, sanatçıları öğrenmek ve eserlerini incelemek kendi beceri ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktadır. Seramik, öğrencilerin yaratıcılıkları ve enerjileri arasında bağ kurup ellerini kullanarak yaratma sürecine girmelerini, üretme ve bu süreçte yaşama dair pek çok beceriyi geliştirme şansı verir.

BEDEN EĞİTİMİ

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında haftada bir saat beden eğitimi dersi vardır.
çocukların en temel ihtiyacı hareket etmek ve oyun oynamaktır. Bu ihtiyacı karşılamak için planlanan fiziksel aktiviteler ve sportif çalışmalar öğrencilerin kas koordinasyonunu, dayanıklılığını, kuvvet, esneklik gibi fiziksel özelliklerinin gelişimini sağlar. Bu gelişim eğitimciler tarafından dikkatle izlenir, takip edilir ve kaydedilir.

YÜZME

Tüm vücudu senkronize bir şekilde çalıştıran yüzme öğrencilerin gelişimi açısından en önemli egzersiz çeşitlerinden biridir. Boy uzaması, kas ve kemik gelişimine büyük katkısı olan yüzme dersleri anaokulumuzda her yaş grubunda haftada bir saat düzenli olarak yapılır.

SATRANÇ

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında haftada bir saat satranç dersi vardır. Öğrenciler satranç dersi ile birlikte düşünme, akıl yürütme, karar verme, kazanma ve kaybetme ile başa çıkmayı öğrenirken dikkat becerileri de desteklenir.

YARATICI DRAMA

Öğrencilerin hareket etme güdüsünü ve aynı zamanda yaratma duygusunu bir araya getirdiği için yaratıcı drama çalışmaları anaokulumuzda her yaş grubunda haftada bir saat uygulanır. Öğrenciler bu sayede iş birliği yapmayı, grupla hareket etmeyi, gerektiğinde lider gerektiğinde lideri izleyen olmayı, kendini farklı yollarla ifade etmeyi öğrenir. Canlandırma çalışmaları ile hayatın provasını yapma şansı bulurlar. Değerlendirme çemberleri ile duygularını ifade etme, etkinlik ve süreçler ile ilgili yorum yapma ve karar alma şansı yakalarlar.

YOGA

Anka Bilim Anaokulunda tüm yaş gruplarında haftada bir saat yoga dersi vardır.

Klasik yoga duruşların çocuklar için uyarlandığı eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusunun birleştiği hareket bütünüdür. Çocuk yogasından amaçlanan beden-ruh-akıl uyumunu dengelemek ve çocuğun bu denge ile yaşamına devam etmesini sağlamaktır. Çocuk yogası ile güvenli bir ortamda çocukların kendi kişiliklerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyması amaçlanmaktadır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Özel Anka Bilim Anaokulu Bilişim Teknolojileri dersi, öğrencilerimizin temel bilgisayar kullanma becerilerinin gelişimini destekleyerek başlar. Dijital vatandaş olma yolunda beceriler eklenerek süreç devam eder. Öğrencilerimizin bilinçli birer teknoloji kullanıcısı olmaları adına okul psikoloğumuzla da işbirliği içinde çalışmalar yürütülür.

Anaokulumuzda başlayan teknoloji yolculuğumuzda öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerinin gelişimi hedeflenir. Sınıf içinde başlayan etkinliklerimiz, öğrencilerimizin performansı doğrultusunda bilişim vadisinde devam eder.