P4C (ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE)

Anaokulumuz, çocukların düşünsel ve duygusal gelişimine odaklanarak, P4C (Çocuklar İçin Felsefe) eğitimini başarıyla uygulayan bir eğitim kurumudur. Mevcut okul öncesi eğitim programımız, öğrencilere hem genel öğrenme süreçleri hem de P4C özelinde bireysel gelişimlerini desteklemek üzere tasarlanmıştır. Ayrıca, haftalık olarak düzenlenen özel P4C derslerimiz, konusunda uzman eğitimciler tarafından hazırlanan özel bir P4C eğitim programını içermektedir.

Eğitim Programının Temel Unsurları:

Topluluk İçinde Düşünce Gelişimi: P4C eğitim programımız, öğrencilere topluluk içinde düşünce geliştirmenin önemini vurgular. Grup içindeki interaktif öğrenme ortamı, öğrencilerin farklı düşünce tarzlarından etkilenmelerine ve bu çeşitlilik içinde öğrenmelerine olanak tanır.

Özgür ve Açık İfade: Programımız, öğrencilere fikirlerini özgürce ifade etme ve paylaşma konusunda cesaret verir. Bu, eleştirel düşünceyi teşvik eder ve öğrencilere çeşitli bakış açılarından düşünmeyi öğrenme fırsatı sunar.

Soru Sorma ve Eleştirel Düşünce: P4C dersleri, öğrencilere soru sorma becerisi kazandırır ve onları sorular üzerine düşünmeye teşvik eder. Bu, öğrencilere sokratik düşünme kapasitelerini artırarak analitik becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olur.

Duygusal Zeka Gelişimi: Program, öğrencilere duygusal zeka gelişimi için fırsatlar sunar. Öğrenciler, başkalarının duygusal deneyimlerini anlama ve saygı gösterme konularında beceri kazanırlar.

Özel P4C Dersleri: Haftalık olarak düzenlenen özel P4C dersleri, öğrencilere belirli konular üzerinde derinlemesine düşünme ve tartışma fırsatı sunar. Bu dersler, öğrencilere P4C prensiplerini daha yoğun bir şekilde deneyimleme şansı verir.

Uzmanlar Tarafından Hazırlanan Program: P4C eğitim programımız, konusunda uzman eğitimciler tarafından özenle hazırlanmıştır. Bu, öğrencilere en güncel ve etkili P4C uygulamalarını sunarak kaliteli bir eğitim deneyimi sağlar.