anaokulu-uzaktan-egitim

Anaokulu Uzaktan Eğitim

Sayın Velimiz;

Bildiğiniz gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Covid-19 tedbirleri kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinden 4 Ocak 2021 tarihine kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar vermiştir.

Sağlığın en önemli öncelik olduğu gerçeğinden hareketle, Anka Bilim Ailesi olarak bu süreci karşılıklı güven, dayanışma ve iş birliği içinde yürüteceğimize inancımız tamdır.

Erken çocukluk dönemi eğitimi tesadüflere bırakılamayacak ve ötelenemeyecek kadar önemli bir süreçtir. Bu dönemdeki doğru başlangıçlar, çocukların hayatta sağlam adımlarla ilerlemesinin garantisidir. Bu anlayışla, Anaokulumuzda uygulanacak online programlara ilişkin tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

Uzaktan eğitim çalışmalarımızdaki temel amaç, öğrencilerimizin okul ile ilgili alışkanlıklarından uzaklaşmaması, günlük rutinleri okuldaymış gibi devam ederken, grup etkileşiminin de sürdürülmesidir. Ancak, okul öncesi çağı çocuklarında online öğrenme deneyimi sınıf içi öğrenme deneyiminden pek çok açıdan farklılık göstermektedir.

Bu nedenle, uzaktan eğitim sürecinde uygun yöntem ve stratejilerle, öğrencileri düşünmeye ve üretmeye yönlendirecek, canlı yayında aktif olarak katılabilecekleri, ekran önünde hareketsiz kalmalarını engelleyecek, dans, deney, spor, sanat vb. uygulamalı çalışmalara ağırlık verilecektir. Öğrencileri ekran olmadan zaman geçirecekleri uğraşlar bulmaya teşvik edecek öneriler de siz velilerimizle düzenli olarak paylaşılacaktır.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci kalıcı kazanımlarla tamamlamaları ortak hedefimizdir. Bu hedefe giden yolda, her zaman olduğu gibi, sizlerin iş birliği ve güveni en büyük desteğimiz olmaya devam edecektir.

Gerek öğretmenlerimizin gerekse idarecilerimizin size bir telefon kadar uzakta olduğunu ve her konuda sizlere gereken desteği sağlayacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Sağlıkla kalın.