ORTAOKUL

Okulumuz, güçlü öğretmen kadrosu, özgün eğitim programları, yabancı dil eğitimi ve çok yönlü fiziki alanları ile öğrencilerine kendilerini tanıma, doğru hedefler koyma ve sağlam bir akademik birikim edinme fırsatları sunar.

Anka Bilim Koleji Ortaokulumuzda bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak, öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyecek etkin öğretim teknik ve yöntemleri uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin hızlandığı bu dönemde, yabancı dil, bilim, sanat, spor gibi alanlardaki ulusal ve uluslararası projelerle desteklenmelerine özel bir önem verilir. Sosyal kulüp çalışmaları ile de öğrencilerimizin farklı alanlardaki ilgi ve yönelimlerini keşfetmeleri sağlanır.

İKİ YABANCI DİL EĞİTİMİ İLE BİR ADIM ÖNE GEÇİYORUZ

Ortaokulumuzda 5.sınıf hazırlık sınıfı olarak kabul edilir ve yoğun yabancı dil eğitimi verilir. Akademik derslerin ağırlığı azaltılmadan, öğrencilerimiz İngilizce ve Almanca programlarıyla desteklenerek üst sınıflara güçlü bir başlangıç yapmaları sağlanır.

8. sınıfın sonunda, öğrencilerimizin İngilizce ve Almanca dillerinde okuduğunu ve dinlediğini doğru anlayarak değerlendirmesi, kendilerini özgüvenli ve akıcı bir şekilde ifade etmesi, araştırma ve sunum yapabilecek düzeye ulaşması hedeflenir.

Teknolojik donanımlı modern dersliklerimiz, ilgili ders içeriklerine göre, etkileşimli çalışmalar yapılabilecek şekilde kurgulanmıştır. Müzik, Görsel Sanatlar, Teknoloji Tasarım ve Bilişim laboratuvarlarımız da öğrencilerimizin ilgi ve meraklarını uyandıracak, öğrenmeye karşı istekli kılacak bir düzene sahiptir.

LGS hazırlık süreci, tıpkı üniversite hazırlık çalışmaları gibi okul programının içine dahil edilerek, konusunda uzman öğretmenlerce yürütülür. Bunun yanında hafta sonu tarama ve deneme sınavları, soru çözüm ve ders sonrası etüt saatleri ile başka bir desteğe gerek kalmadan, öğrencilerimiz sınava etkin bir biçimde hazırlanır.

Öğrencimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimi mentör öğretmenince takip edilir ve veli ile aylık periyotlarda bilgilendirme görüşmeleri yapılır. PDR birimimiz öğretim sürecine paralel olarak, öğrencilerimizin hayata hazırlanmaları, farkındalık geliştirmeleri, çözüm odaklı olmaları ve kendilerini tanımalarına yönelik destekleyici çalışmalar yürütür.