Dolu Dolu Yaz Okulu

Çocuklarımızın eğlenirken keşfedecekleri, öğrenecekleri, sorgulayacakları, düşünecekleri, üretecekleri ve spor yapacakları Anka Bilim Koleji Yaz Okuluna bekliyoruz.

2020 İlkokul Yaz Okulu Ders Programı

ilkokul yaz okulu

2020 İlkokul Yaz Okulu Ders İçerikleriAnka Bilim Koleji Yaz Okulu Başlıyor

SABAH SPORU

Öğrencilerimizin güne sporla başlamalarını fiziksel gelişimleri açısından önemli buluyoruz. Bu nedenle bütün gün devam eden enerjimizi uzman öğretmenlerimiz eşliğinde sabah sporu ile güçlendiriyoruz.

İNGİLİZCE

Çocuklarımız çeşitli aktiviteler ve oyunlarla eğlenirken İngilizce öğrenecek ve dil yeteneklerini geliştirecekler. Çocuklarımızın hem İngilizce bilgilerini pekiştireceğiz hem de yabancı dilin ufuk açan zenginliğinde birlikte keyifli etkinlikler yapacağız.

AKIL OYUNLARI

Çabuk öğrenme, pratik düşünme ve strateji geliştirmede çocuklarımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz akıl oyunları etkinlikleri ile geleceğin bilim adamlarıyla eğlenerek öğreniyoruz.

EĞLENCELİ BİLİM

Yaz okulumuzda her şey çok eğlenceli. Bilimin de en eğlenceli hali yaptığımız çalışmalarda gizli. Deneylerle, gözlemlerle sorularımıza cevap buluyoruz.

STEAM

Sorgulayan, üreten, düşünen, merak eden çocuklar için fen, teknoloji, tasarım, sanat ve matematik bir araya geldi. Çocuklarımızla beraber hem hayatı hem de kendimizi keşfedeceğiz.

BAHÇE SAATİ

Açık hava etkinlikleri ve doğayla buluşmanın çocuklarımızın gelişimi üzerindeki etkisi tartışılmaz. Her gün bahçe saatinde doğayı keşfederken, doğada eğlenerek öğreneceğiz.

ORİGAMİ

Yalnızca kağıt kullanarak, makas ve yapıştırıcıya başvurmadan yapılan kağıt katlama sanatı özellikle çocuklarımızda yaratıcı düşünceyi ve el becerisini geliştirmek için birebir. Yaz okulunda rengarenk kağıtlar minik ellerde şekil bulacak, hayal dünyamızla eserlerimizi buluşturacağız.

SPOR AKTİVİTELERİ

Çocuklarımıza motor becerileri kadar kendine güvenme, değer anlayışı, karakter geliştirme, iletişim becerileri, meraklılığı geliştirme, sportmenlik becerileri, centilmenlik gibi kavramları kazandırmak için önemli bir rolü olduğuna inandığımız spor aktivitelerine yaz okulu programımızda dolu dolu yer verdik. Bu yaz hep beraber sporla öğrenecek, bedensel alt yapımızı güçlendireceğiz Yaz okulumuzda yer alan spor aktiviteleri;

• Jimnastik
  • Fiziksel koordinasyon
  • Atletizm
  • Masa tenisi
  • Badminton

ÇAMUR ATÖLYESİ

Çamur çocukların oyun oynamaktan keyif aldığı, oynarken de hem içindeki yaratıcılığı dışa vurduğu hem de el-göz koordinasyonunu desteklediği bir malzemedir. Yaz okulumuzda çamurla hayallerimize şekil vereceğiz.

SANAT

Çocukların yaratıcılık kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek, hiçbir şekilde kısıtlanmayacakları ve özgürce kararlar alabilecekleri bir ortam oluşturmak için sanat etkinlikleriyle kendimizi ifade edeceğiz.

MUTFAK ATÖLYESİ

Mutfak etkinlikleri çocukların her zaman severek katıldığı öğrenme ortamlarına fırsat yaratmıştır. Yaz okulunda da amaç bir de eğlenmek olduğuna göre mutfaksız bir yaz okulu düşünemezdik. Eğlenirken öğreneceğimiz, üretmenin gücünü öğreneceğimiz mutfak atölyesi saatini hep birlikte iple çekeceğiz.

MÜZİK VE RİTM ATÖLYESİ

Çocukların ritmik yeteneklerini geliştirebilmeleri açısından ritmi algılamayı ve dinlemeyi öğrenmeleri çok önemlidir. Çocukların hareket oyunları, şarkı söyleme, vurmalı çalgılar ve drama ile müziksel yeteneklerini geliştirebilmeleri bu atölye çalışmasının amacını oluşturmaktadır.  Dansların ve enstrümanların keyfiyle müziğin ritmini çocuklarımızla beraber yakalayacağız.

EĞLENCELİ MATEMATİK

Matematik laboratuvarında, gerçek hayatla ilişkilendirilmiş, materyallerle zenginleştirilmiş aktivitelerle çocuklarımızın matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini matematiğin eğlenceli dünyasında, örnek ve gözlemlerle geliştireceğiz.

ROBOTİK KODLAMA

Çocuklarımız kodlama alanında çok sevdikleri ve kullanmaktan keyif aldıkları mBot ile birçok sensörü blok mantığıyla programlama ve programladıkları sensörleri anında gözleme olanağı yakalayacaklar. Bu yaz Geleceğin bilim adamlarıyla beraber robotlarla kodlama öğrenmenin heyecanını yaşayacağız.

HİKAYE ZAMANI

Çocuklarımıza okuma bilincini kazandırmak ve her hikaye ile başka dünyalara yelken açmak için hikaye saatinde çocuklarımızla birlikte kitapların gizemli dünyasına yolculuk yapacağız.

YARATICI YAZMA

Farklı konulardan ve materyallerden yola çıkarak çocuklarımızın hayal güçlerini, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade etmelerine fırsat verecek yazma etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

DÜŞÜNME EĞİTİMİ

Çocuklarımızın yaş özelliklerini dikkate alarak, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmek için sorgulayıcı bakış açısıyla hazırlanan eğlenceli felsefe etkinlikleriyle çocuklarımıza özgürce sorgulayacağız, düşüneceğiz. Çocuklarımızla beraber düşüncemizi özgürce ifade ederken, farklı fikirlere saygı duyma ve başkalarına karşı empati kurma becerilerini geliştireceğiz.

SCAMPER

Çocuklarımızın farklı yollardan çözüme ulaşmalarını sağlayacak, dönüşümlü düşünmelerini ve kendi ürünlerini ortaya koyma konusunda destekleyecek çalışmaları içeren atölyelerle yaratıcı etkinlikler yapacağız.