ana sayfa Banner

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 1,500 öğrenci kapasiteli, 17,000 m2 kapalı alanı bulunan Anka Bilim Koleji; kütüphanesi, yüzme havuzları, spor salonları, modern derslik ve laboratuvarları ile 2018 yılı “En İyi Eğitim Kampüsü” Premium Proje ödülüne değer görülmüştür. Türkiye’nin önde gelen, köklü geçmişe sahip okullarında uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yapmış deneyimli bir ekip olarak, 30 yıllık tecrübeyle; güçlü eğitim kadrosu, uluslararası standartlarda özgün eğitim programları, İngilizce ve Almanca çift dilli eğitimi ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla sizleri çocuğunuzun hayatını değiştirecek tanışmaya davet ediyoruz.

Sayın velilerimiz, sınav sonuçları tarafınıza SMS ile bildirilecektir. Sınav sonuçlarının açıklanma takvimi için sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz.

Bursluluk ve Kabul Sınavı Yönergesi

1-Sınav öncesi kimlik kontrolü ve sınıflara yerleşim işlemlerinin yapılabilmesi için öğrencinin sınav başlamadan 30 dakika önce okulumuzda bulunması gerekmektedir.

2-Sınava girecek öğrenciler yanlarında, kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi bulundurmalıdır. Kimlik belgesi bulunmayan öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir.

3-Öğrencilerin cep telefonu, haberleşme aracı ve bilgisayar benzeri elektronik eşyalarını sınav gözetmenine teslim etmeleri gerekmektedir. Aday yanında cetvel, pergel hesap makinası gibi yardımcı araçları bulunduramaz.

4-Sınav soruları, öğrencilerin şu an okuduğu sınıfa ait konuları kapsamaktadır.

5-Sınav kitapçıklarının üzerine ad soyadı yazılması ve sınav bitiminde kitapçıkların gözetmene teslim edilmesi gerekmektedir. Müsvedde olarak soru kitapçığında boş bırakılan yerler kullanılacaktır.

6-Sınav başlangıcından itibaren lise öğrencilerinin ilk 30 dakika ve son 15 dakika, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sınav süresince sınav salonundan ayrılmalarına izin verilmeyecektir.

7-Sınav salonunda son iki kişi kalması durumunda, her iki öğrencinin birbirini beklemesi gerekmektedir.

8-Farklı seanslarda birden fazla sınava girdiği tespit edilen öğrencinin her iki sınavı da geçersiz sayılacaktır.

9-Sınava katılım ücreti alınmayacaktır.

* Öğrencilerin kazanacakları burs sınava girdikleri kademe (ortaokul ya da lise) için geçerlidir. Öğrencilerin Özel Anka Bilim Koleji Burs Yönetmeliği’nde belirtilen koşulları sağlamaları ve erken kayıt döneminde kayıt yenilenmesi koşuluyla, bursları ilgili kademenin sonuna kadar devam eder.

Covid-19 Önlemleri

1-Tüm aday öğrencilerin ve velilerin HES kodları okul binasına girmeden önce kontrol edilecektir. Bu nedenle “Hayat Eve Sığar” uygulamasının cep telefonlarına indirilmiş olması ve “Hesabım” açık bulundurularak görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.

2-Okul binasına girmeden önce tüm öğrenci ve velilerin ateş ölçümü yapılacaktır. 37,5o üzerinde ateşi olan kişiler binalara kabul edilmeyecektir.

3-Okul binasına maskeler takılı bir şekilde giriş yapılacaktır. Sınava girecek tüm aday öğrencilerin yanlarında yedek maske bulundurmaları gerekmektedir.

4-Okul binamızdaki tüm koridorlarda, ortak alanlarda ve dersliklerde dezenfektan bulunmaktadır.

5-Dersliklerimiz sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde düzenlenmiş, dezenfekte edilmiş ve öğrenci sınıfa girmeden önce havalandırılmış olacaktır.

6-Sınav süresince dersliklerimiz belli aralıklarla havalandırılacaktır.

7-Her sınav oturumundan sonra derslikler, koridorlar ve ortak alanlar dezenfekte edilecektir.

8-Sınavın başlamasının ardından, aday velilerimiz için konferans salonumuzda okul tanıtım sunumu yapılacaktır. Covid-19 önlemleri nedeniyle, seyreltilmiş oturma düzeni oluşturulduğundan, sunuma katılım kontenjanı sınırlandırılmıştır.

9-İsteyen velilerimiz, konferans salonu fuaye alanında, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen tanıtım masalarından bilgi ve randevu alabilirler.