DOLU-DOLU-YAZ-OKULU

Dolu Dolu Yaz Okulu

Anka Bilim Kolejinde öğrencilerimizin yaz dönemini dolu dolu geçirecekleri bir program hazırladık. Yaz okulu programımızda öğrencilerimizi spor, sanat , bilim ile dolu bir program bekliyor. Anka Bilim Koleji Yaz Okulunda Anaokulu 4-6 ve İlkokul 7-9 yaş grubundaki tüm öğrencilerimize açıktır.

4-6 (2018-2016 ) Yaş grubu ve 7-9 ( 2015-2013) öğrencilerimiz için eğlenecekleri aynı zamanda keşfedecekleri, sosyal ve sportif aktivitelerle zenginleştirilmiş Anka Bilim Koleji Yaz Okuluna bekliyoruz.

1.Dönem – 20 Haziran –  8 Temmuz

2.Dönem –  18 Temmuz – 29 Temmuz

3.Dönem –  1 Ağustos – 19 Ağustos

Anaokulu Haftalık Ders Programı

Anaokulu-Yaz-Okulu

*Açılacak grup sayısına göre ders saatlerinde ve günlerinde değişiklik yapılabilir

2022 Anaokulu ve İlkokul Yaz Okulu Ders İçerikleri

SABAH SPORU

Öğrencilerimizin güne sporla başlamalarını fiziksel gelişimleri açısından önemli buluyoruz. Bu nedenle bütün gün devam eden enerjimizi uzman öğretmenlerimiz eşliğinde sabah sporu ile güçlendiriyoruz.

İNGİLİZCE

Çocuklarımız çeşitli aktiviteler ve oyunlarla eğlenirken İngilizce öğrenecek ve dil yeteneklerini geliştirecekler. Çocuklarımızın hem İngilizce bilgilerini pekiştireceğiz hem de yabancı dilin ufuk açan zenginliğinde birlikte keyifli etkinlikler yapacağız.

YÜZME

Yaz okulumuzda öğrencilerimizin fiziksel faaliyetler açısından desteklenmelerini sağlayacak bir spor programı hazırladık Yüzme de bu faaliyetler arasında yer almaktadır.  Bu yaş grubunda öncelik hedef yüzme öğrenerek kulaç atmasını sağlamak değil, temel yüzme eğitimine hazır hale getirmektir. Uzman öğretmenlerimiz eşliğinde gerçekleşecek yüzme derslerinde öğrencilerimizi keyifli saatler bekliyor.

GELENEKSEL OYUNLAR

Oyun okul öncesinin vazgeçilmezidir. Açık havayı etkin olarak kullanırken bir taraftan da takım ruhunu destekleyecek ve işbirliği içinde oyun oynama heyecanını çocuklarımıza yaşatacak fikirlere yer veriyoruz.

DRAMA

Oynuyoruz, düşünüyoruz, hayal kuruyoruz ve sosyal hayatı oyunların içinde deneyimleme fırsatı buluyoruz.

BİLİM SAATİ

Anaokulu ve ilkokulumuzda her şey çok eğlenceli. Bilimin de en eğlenceli hali yaptığımız çalışmalarda gizli. Deneylerle, gözlemlerle sorularımıza cevap buluyoruz.

Sorgulayan, üreten, düşünen, merak eden çocuklar için fen, teknoloji, tasarım, sanat ve matematik bir araya geldi. Çocuklarımızla beraber hem hayatı hem de kendimizi keşfedeceğiz.

BAHÇE SAATİ

Açık hava etkinlikleri ve doğayla buluşmanın çocuklarımızın gelişimi üzerindeki etkisi tartışılmaz. Her gün bahçe saatinde doğayı keşfederken, doğada eğlenerek öğreneceğiz.

BİLİŞİM ATÖLYESİ

Çağın getirdiği teknolojinin kullanımı ve web 2.0 araçlarının ders ortamına yansıtıldığı atölyemizde öğrencilerimizle bilişim dünyasının detaylarına inip, teknoloji ve bilimdeki son yenilikleri öğreneceğiz.

HİKAYE ZAMANI

Çocuklarımıza okuma bilincini kazandırmak ve her hikaye ile başka dünyalara yelken açmak için hikaye saatinde çocuklarımızla birlikte serüvenlere çıkacağız.

ORİGAMİ

Yalnızca kağıt kullanarak, makas ve yapıştırıcıya başvurmadan yapılan kağıt katlama sanatı özellikle çocuklarımızda yaratıcı düşünceyi ve el becerisini geliştirmek için birebir. Yaz okulunda rengarenk kağıtlar minik ellerde şekil bulacak, hayal dünyamızla eserlerimizi buluşturacağız.

SPOR AKTİVİTELERİ

Çocuklarımıza motor becerileri kadar kendine güvenme, değer anlayışı, karakter geliştirme, iletişim becerileri, meraklılığı geliştirme, sportmenlik becerileri, centilmenlik gibi kavramları kazandırmak için önemli bir rolü olduğuna inandığımız spor aktivitelerine yaz okulu programımızda dolu dolu yer verdik. Bu yaz hep beraber sporla öğrenecek, fiziksel alt yapımızı güçlendireceğiz.

Yaz okulumuzda yer alan spor aktiviteleri;

• Cimnastik
  • Badminton
  • Yoga
  • Modern dans
  • Survivor parkuru

SERAMİK

Çamur çocukların oyun oynamaktan keyif aldığı, oynarken de hem içindeki yaratıcılığı dışa vurduğu hem de el-göz koordinasyonunu desteklediği bir malzemedir. Yaz okulumuzda çamurla hayallerimize şekil vereceğiz.

SANAT

Çocukların yaratıcılık kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek, hiçbir şekilde kısıtlanmayacakları ve özgürce kararlar alabilecekleri bir ortam oluşturmak için sanat etkinlikleriyle özgür düşlerimizi ifade edeceğiz.

MUTFAK ATÖLYESİ

Mutfak etkinlikleri çocukların her zaman severek katıldığı öğrenme ortamlarına fırsat yaratmıştır. Yaz okulunda da amaç bir de eğlenmek olduğuna göre mutfaksız bir yaz okulu düşünemezdik. Eğlenirken öğreneceğimiz, üretmenin gücünü öğreneceğimiz mutfak atölyesi saatini hep birlikte iple çekeceğiz.

MÜZİK VE RİTM ATÖLYESİ

Çocukların ritmik yeteneklerini geliştirebilmeleri açısından ritmi algılamayı ve dinlemeyi öğrenmeleri çok önemlidir. Çocukların hareket oyunları, şarkı söyleme, vurmalı çalgılar ve drama ile müziksel yeteneklerini geliştirebilmeleri bu atölye çalışmasının amacını oluşturmaktadır.  Dansların ve enstrümanların keyfiyle müziğin ritmini çocuklarımızla beraber yakalayacağız.

SERBEST ETKİNLİK

Çocuklarımızın özdenetim becerilerini geliştirmelerini desteklemek amacıyla kendi sorumluluklarını aldıkları zamanların olması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla öğretmen eşliğinde gerçekleşecek serbest zaman etkinliklerinde çocuklarımız yazın tadını özgürce çıkaracaklar.