Dolu Dolu Anaokulu Yaz Okulu

Anka Bilim Koleji Anaokulu Yaz Okulun’da Çocuklarımızın eğlenirken keşfedecekleri, öğrenecekleri, sorgulayacakları, düşünecekleri, üretecekleri ve spor yapacakları Anka Bilim Koleji Yaz Okuluna bekliyoruz.

2020 Yaz Okulu Ders Programı

yaz-okulu-anaokulu

2020 Anaokulu Yaz Okulu Ders İçerikleri

SABAH SPORU

Öğrencilerimizin güne sporla başlamalarını fiziksel gelişimleri açısından önemli buluyoruz. Bu nedenle bütün gün devam eden enerjimizi uzman öğretmenlerimiz eşliğinde sabah sporu ile güçlendiriyoruz.

İNGİLİZCE

Çocuklarımız çeşitli aktiviteler ve oyunlarla eğlenirken İngilizce öğrenecek ve dil yeteneklerini geliştirecekler. Çocuklarımızın hem İngilizce bilgilerini pekiştireceğiz hem de yabancı dilin ufuk açan zenginliğinde birlikte keyifli etkinlikler yapacağız.

AKIL OYUNLARI

Çabuk öğrenme, pratik düşünme ve strateji geliştirmede çocuklarımıza katkı sağlayacağını düşündüğümüz akıl oyunları etkinlikleri ile geleceğin bilim adamlarıyla eğlenerek öğreniyoruz.

OYUNLARLA MATEMATİK

Oyun okul öncesinin vazgeçilmezidir. Öğrencilerimizde olumlu bir öğrenme algısı yaratırken onların matematiksel becerilerini geliştirerek bu alanda farklı bakış açıları kazandırıyoruz.

DRAMA

Oynuyoruz, düşünüyoruz, hayal kuruyoruz ve sosyal hayatı oyunların içinde deneyimleme fırsatı buluyoruz.

EĞLENCELİ BİLİM

Anaokulumuzda her şey çok eğlenceli. Bilimin de en eğlenceli hali yaptığımız çalışmalarda gizli. Deneylerle, gözlemlerle sorularımıza cevap buluyoruz.

STEAM

Sorgulayan, üreten, düşünen, merak eden çocuklar için fen, teknoloji, tasarım, sanat ve matematik bir araya geldi. Çocuklarımızla beraber hem hayatı hem de kendimizi keşfedeceğiz.

BAHÇE SAATİ

Açık hava etkinlikleri ve doğayla buluşmanın çocuklarımızın gelişimi üzerindeki etkisi tartışılmaz. Her gün bahçe saatinde doğayı keşfederken, doğada eğlenerek öğreneceğiz.

BİLİŞİM ATÖLYESİ

Çağın getirdiği teknolojinin kullanımı ve web 2.0 araçlarının ders ortamına yansıtıldığı atölyemizde öğrencilerimizle bilişim dünyasının detaylarına inip, teknoloji ve bilimdeki son yenilikleri öğreneceğiz.

HİKAYE ZAMANI

Çocuklarımıza okuma bilincini kazandırmak ve her hikaye ile başka dünyalara yelken açmak için hikaye saatinde çocuklarımızla birlikte serüvenlere çıkacağız.

ORİGAMİ

Yalnızca kağıt kullanarak, makas ve yapıştırıcıya başvurmadan yapılan kağıt katlama sanatı özellikle çocuklarımızda yaratıcı düşünceyi ve el becerisini geliştirmek için birebir. Yaz okulunda rengarenk kağıtlar minik ellerde şekil bulacak, hayal dünyamızla eserlerimizi buluşturacağız.

SPOR AKTİVİTELERİ

Çocuklarımıza motor becerileri kadar kendine güvenme, değer anlayışı, karakter geliştirme, iletişim becerileri, meraklılığı geliştirme, sportmenlik becerileri, centilmenlik gibi kavramları kazandırmak için önemli bir rolü olduğuna inandığımız spor aktivitelerine yaz okulu programımızda dolu dolu yer verdik. Bu yaz hep beraber sporla öğrenecek, fiziksel alt yapımızı güçlendireceğiz.

Yaz okulumuzda yer alan spor aktiviteleri;

• Jimnastik
  • Fiziksel koordinasyon
  • Atletizm
  • Masa tenisi

ÇAMUR ATÖLYESİ

Çamur çocukların oyun oynamaktan keyif aldığı, oynarken de hem içindeki yaratıcılığı dışa vurduğu hem de el-göz koordinasyonunu desteklediği bir malzemedir. Yaz okulumuzda çamurla hayallerimize şekil vereceğiz.

SANAT

Çocukların yaratıcılık kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek, hiçbir şekilde kısıtlanmayacakları ve özgürce kararlar alabilecekleri bir ortam oluşturmak için sanat etkinlikleriyle özgür düşlerimizi ifade edeceğiz.

MUTFAK ATÖLYESİ

Mutfak etkinlikleri çocukların her zaman severek katıldığı öğrenme ortamlarına fırsat yaratmıştır. Yaz okulunda da amaç bir de eğlenmek olduğuna göre mutfaksız bir yaz okulu düşünemezdik. Eğlenirken öğreneceğimiz, üretmenin gücünü öğreneceğimiz mutfak atölyesi saatini hep birlikte iple çekeceğiz.

MÜZİK VE RİTM ATÖLYESİ

Çocukların ritmik yeteneklerini geliştirebilmeleri açısından ritmi algılamayı ve dinlemeyi öğrenmeleri çok önemlidir. Çocukların hareket oyunları, şarkı söyleme, vurmalı çalgılar ve drama ile müziksel yeteneklerini geliştirebilmeleri bu atölye çalışmasının amacını oluşturmaktadır.  Dansların ve enstrümanların keyfiyle müziğin ritmini çocuklarımızla beraber yakalayacağız.

SERBEST ETKİNLİK

Çocuklarımızın özdenetim becerilerini geliştirmelerini desteklemek amacıyla kendi sorumluluklarını aldıkları zamanların olması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla öğretmen eşliğinde gerçekleşecek serbest zaman etkinliklerine özgür kelebeklerimizi doğalarıyla buluşturacağız.